Αξιοθέατα

Μοναστήρι του Αγ.Νικόλαου,Πόρτο-Λάγος

Η Μονή είναι χτισμένη σε δύο νησάκια τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με ξύλινη πεζογέφυρα. Στο ένα νησάκι βρίσκεται η εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στο άλλο το εκκλησάκι της Παναγίας της Παντάνασσας όπου υπάρχει και αντίγραφο της θαυματουργής εικόνας της όπου πολλοί άρρωστοι και οι οικογένειές τους έρχονται και ζητούν θεραπεία. Η πρωτότυπη βρίσκεται στην Ιερά Μεγίστη Μονής του Βατοπεδίου.

Στενά του Νέστου

Ο ποταμός Νέστος είναι το φυσικό σύνορο των νομών Καβάλας και Ξάνθης. Σχηματίζει στο μακρύ του ταξίδι τοπία μοναδικής ομορφιάς με πλούσια δάση, σπάνιους υδροβιότοπους και εντυπωσιακούς γεωλογικούς σχηματισμούς. Αναμφίβολα, το καλύτερο κομμάτι του ποταμού είναι τα Στενά του Νέστου, επονομαζόμενα και Θρακικά Τέμπη. Ένα αληθινό μνημείο της φύσης, χαρακτηρισμένο και ως «Αισθητικό Δάσος», είναι η περιοχή έκτασης 23.800 στρεμμάτων, που αποτελεί τμήμα του Δικτύου Natura 2000 και περιλαμβάνεται στη Σύμβαση Ραμσάρ για τους Υγροβιότοπους Διεθνούς Σημασίας.

Το Ρολόι της Ξάνθης

Το Ρολόι της Ξάνθης που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία αποτελεί σίγουρα το σήμα κατατεθέν της πόλης και διακρίνεται για την αρχιτεκτονική αλλά και την ιστορία του. Ο Πύργος του Ρολογιού χτίστηκε το 1859 και διατηρείτε μέχρι και σήμερα παρά τις ιστορικές αλλαγές στην περιοχή, τους πολέμους και τις κακουχίες που αντιμετώπισε η πόλη, ενώ πλέον έχει χαρακτηριστεί και ως μνημείο.